Hesap Bilgileri

Hesap Bilgileri

Bilgilendirme

Bilgilendirme

1 Aralık 2013 Pazar

İzmir Torna Makine Yedek Parça Üretim İmalat Atölyeleri

Profil tornalama sistemi, özellikle oval tornalama esnasında çok küçük kurslarda çalışacağından, kesme takımı konumunun tekrarlanabilme özelliği önem kazanmaktadır. Yani, sistem kızak ve ilerletme mekanizması boşluklarına son derece duyarlıdır. Bu ihtiyacı karşılamak için torna arabasının siperi sökülerek valf-silindir, lineer cetvel ve kesici takımın bir arada bulunduğu bir mekanizmanın tasarımı ve imalatı yapılmıştır (Şekil 3).

izmir torna

Kesici takımın hareketi için, INA marka KUVE serisi 30’luk anma ölçüsüne sahip 4 sıra rulmanlı lineer kızak kullanılmıştır. Bu yataklar ön yükleme ile (yani sıfır boşluklu) montaj edildiklerinden ve sertlikleri de 63 HRC civarında olduğundan konum doğruluğu rahatlıkla sağlanabilmiştir. Hareket düzeneğinin tezgaha montaj
edilmiş haldeki görüntüleri Şekil 4’de verilmiştir. Sistemde torna arabasının ve kesme takımının konumunu ölçmek için transduser olarak EAE marka Mikronel serisi konum okuyucu ve 2 adet lineer cetvel kullanılmıştır.

makine yedek parça

Lineer cetvellerin hassasiyetleri 0.005 mm’dir. Konum bilgisi okuyucu ekranından okunabilmektedir ve COM portu aracılığıyla bilgisayara aktarılmaktadır.

makine yedek parça

Yapılan deneylerde iki
eksenin aynı anda, saniyede yaklaşık 40 kez okunabildiği gözlenmiştir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder