Hesap Bilgileri

Hesap Bilgileri

Bilgilendirme

Bilgilendirme

6 Aralık 2013 Cuma

İzmir Torna - Günümüz Türkiye'sinde Dikiş ve Konfeksiyon Üzerine

Günümüz rekabet koşulları göz önüne alındığında müşteri taleplerinin zamanında karşılanması işletmeler arasında rekabet unsuru haline gelmiştir. Günümüz firmaların da üretimin hızlı olarak gerçekleştirilmesi önem kazanmıştır. Hazır giyimde üretim bandının diğer adıyla montaj hattının dengeli olması, boşta geçen zamanları azaltmak, üretim hızını etkileyen en önemli faktörlerdendir. Çalışmamız bu durum göz önüne alınarak üretim bandı üzerinde tespit edilen, dar boğaz oluşturan istasyonunun iyileştirmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. 
Montaj hatları, üretimi yapılan iş parçalarının bir istasyondan diğerine hareket etmesiyle meydana gelen sistemlerdir. İş parçası üzerinde yapılması gereken görevlerin istasyonlara ataması yapılarak, istasyonlardaki her bir işçinin iş parçaları üzerinde daima aynı işlemleri yapması sağlanır. Böylece üretim ortamındaki zaman ve iş gücü kaybı ortadan kaldırılmış veya en aza indirilmiş olur. Görevler arasındaki öncelik ilişkileri dikkate alınarak istenen bir performans ölçütünü en iyileyecek şekilde görevlerin istasyonlara atanmasına montaj hattı 
dengeleme adı verilir. Bu performans ölçütleri genellikle istasyon sayısının veya çevrim süresinin en küçüklenmesidir. (Özcan,U.,Peker, A.,2007) 
Hat dengelemeden amaç; Düzenli bir malzeme akışını sağlamak, insan Gücü ve kaynakların en yüksek oranda kullanılmasını sağlamak, işlem sürelerini kısaltmak, hat üzerindeki iş istasyonu sayısını ve boş süreleri azaltmak, boş süreleri iş istasyonları arasında düzgün bir şekilde dağıtmak, teslim sürelerini ortadan kaldırmak ve en önemlisi üretim maliyetlerini düşürmektir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder